Perşembe, Nisan 24, 2008

Yeni nesil deneme tahtası: HTC Touch

Bu yazı konuk yazar "Duke09" tarafından hazırlanmıştır.

Windows Mobile 7
’nin ilk görüntüleri yayınlandıktan sonra, böyle bir mobil işletim sistemini ancak mikro ekran kartına sahip PDA’ların çalıştırabileceği düşünülüyordu. Ancak Microsoft’un blog sitesinden sızan haberler Windows Mobile 7 testlerinin HTC Touch üzerinde yapıldığını ortaya koydu.

Buna ek olarak, Linux tabanlı mobil iletişim sistemi olan Linwizard testleri de xda-developers forumunda bulunan birkaç üye tarafından HTC Touch üzerinde deneniyor. İlk aşamada bu sistemi çalıştırmayı başaran üyeler, RAM sorunuyla karşı karşıya kaldıkları için daha ileriye maalesef gidemediler.

Daha bitmedi! Ayrıca Google’ın yılan hikâyesine dönen Android adlı mobil işletim sistemi de HTC Touch üzerinde test edilmekte. Fakat resmi olarak yayınlanmayan Android şu anda istenilen aşamada değil. Dolayısıyla anlamsız sorunlar vermeye devam ediyor...

Linwizard ve Android testlerini yakından takip ediyoruz...



Bu yazı konuk yazar "Duke09" tarafından hazırlanmıştır ve Mobil Yazılar'da yayınlanmaktadır. Konuk yazarlar tarafından hazırlanan yazılardan yazarları sorumludur. Ekteki resim Mobil Yazılar'a aittir.

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: