Cuma, Haziran 06, 2008

iPhone: Sezon 1 Bölüm 2

Bu yazı konuk yazar "Duke09" tarafından hazırlanmıştır.

Çıkmadan önce bile dedikodularıyla mobil iletişim dünyasında adeta deprem etkisi yaratan iPhone, daha güçlü ve daha zarif bir şekilde karşımıza çıkacak gibi gözüküyor. Dolayısıyla rakip firmaların 2009 yılı planlarını gözden geçirmeleri gerekecek.

iPhone’un Önceki Bölümünde…

Piyasaya çıkışıyla birlikte Amerika başta olmak üzere dünya çapındaki hayranlarıyla belirli zaman aralıklarında buluşmaya başladı. iPhone elden ele dolaşmaya başladıkça artıları ve eksileri de gün yüzüne çıkmaya başladı. En belirgin olarak, 3G, UMTS gibi bağlantıların bulunmaması, arttırılabilir hafızasının olmayışı, çıkarılabilir bir batarya yerine bütünleşmiş batarya kullanması, bazı ülkelerde wi-fi sorunları yaşaması birçok iPhone hayranını üzdü. Fakat diğer yandan, benzer mobil cihazlardan kendisini belirgin olarak ayırmayı da başardı. Öyle ki karşımıza iPhone-Like (iPhone-Benzeri) terimi artık her yerde çıkar oldu. Pazarlama stratejisi midir, yoksa unutkanlık (!) mıdır bilinmez ama eksik iPhone bir şekilde pazara damgasını vurdu.

Şimdi ise Apple harıl harıl yeni oyuncağını yetiştirmeye çalışıyor. Bu sefer daha güçlü ve yırtıcı olacağı kesin.

iPhone Bölüm 2

6 Haziran’da (Apple Worldwide Developers Conference-San Francisco) açıklanması beklenen yeni iPhone nasıl olacak? Mobil pazara damgasını tekrar vuracak mı? Yoksa yepyeni özelliklerle şaşırtmaya devam mı edecek? Aşağıdaki öngörülerimizde bulanık ama bir o kadar da sabırsız beyinlerimizi şekillendirebiliriz;

Muhtemel Eklenecek ve Değişecek Özellikler

Versiyon

- 1. Neslin devamı olacak. Muhtemelen 1.2 diyebiliriz.

Bağlantı

- 3G

- UMTS

- GPS (Wi-Fi ile arasında bir seçim söz konusu olabilir)

- Bluetooth cihazlar (kulaklık vb.) bağlanabilir.

Dizayn

- Ebatlarda veya malzemesinde herhangi bir farklılık olmayacak.

- Dizaynı muhtemelen ilkinden farklı olacak.

Bellek

- Zaten 16 GB sürümü mevcut. Daha ne istiyorsunuz?

Ekran

- Ütopik olsa da, güneş ışınlarından elektrik üretip bataryaya destek sağlayabilen ekran dedikoduları dolaşıyor.

- Çözünürlükte herhangi bir değişme olmayacak.

Kamera

- 3mp ve üstü olması bekleniyor.

Yukarıda ana hatlarıyla belirtilmiş muhtemel değişmeler ve gelişmeler dışında ufak tefek açıklar da gözden geçirilecek. Daha fazlasını söyleyemiyorum Apple adamları kızıyor (!)

Bu yazı konuk yazar "Duke09" tarafından hazırlanmıştır ve Mobil Yazılar'da yayınlanmaktadır. Konuk yazarlar tarafından hazırlanan yazılardan yazarları sorumludur.

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: