Perşembe, Ocak 01, 2009

AutoFocus nedir?

AutoFocus, OtoFokus, AF gibi isimler verilen bu özellik, bir cep telefonu kamerasının faklı uzaklıktaki nesneleri net çekebilmesi anlamına gelir. Örneğin macro (yakın) çekim yapabilmesi. AutoFocus özelliği olmayan bir kamera "sabit fokuslu"dur.

AutoFocus ne işe yarar? Doğrusu benim gibi bir şeyleri not etmek yerine fotoğrafını çekmeyi sevenlerdenseniz çok işinize yarar. Bu özellikten yoksun bir kameranın bulanık çektiği görüntüleri, örneğin otobüs tarifesini, mağazada beğendiğiniz bir ürünün fiyatını ve özelliklerini, duvara asılmış bir ilanı, bir kartviziti, bir kitaptan ya da dergiden herhangi bir bölümü, AutoFocus özelliği olan bir kamera ile gayet net çekebilirsiniz.

Aradaki farkı en iyi fotoğraflar anlatır:





Bu fotoğraflar otofokus özelliği olan ve olmayan iki ayrı Sony Ericsson cep telefonu ile çekildi. Fotoğraflar aynı uzaklıktan ve telefon titretilmeden çekildi. Bir kısmının yatay, bir kısmının dikey olması telefonların kendisinden kaynaklanıyor.



Şimdi bir de EDoF kameralı telefonlar çıktı. Özellikle Nokia EDoF kameraları çok kullanıyor. EDoF hakkında bilgi almak isterseniz ilgili yazımıza göz atabilirsiniz: http://mobilyazilar.blogspot.com/2011/08/edof-kamera-ne-demek.html

Bu yazıyı sevdiyseniz ana sayfamızdan diğer yazılarımıza da göz atmak için tıklayın.




Bu yazı, içindeki fotoğraflar ve bu sitede yayınlanan bütün diğer yazılar Mobil Yazılar'a aittir. Başka bir yayında yayınlanamaz. Sitenizin, forumunuzun, blogunuzun ticari amaç taşıyıp taşımaması farketmez. Daha fazla bilgi için lütfen alıntı kurallarına bakınız.
Yazının ve fotoğrafların devamı »

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: