Pazar, Ağustos 21, 2011

Android üzerinde İdefix e-kitap okuyucusu: Kitaplık

İdefix ülkemizde e-kitap satışına başlayan ilk firma. Önceleri satın aldığınız e-kitapları sadece e-kitap okuyucu cihazlarda ve bilgisayarınızda okuyabiliyordunuz. Neyse ki İdefix çalışmaktan vazgeçmedi ve iPhone, iPad ve Android üzerinde çalışan Kitaplık isimli programı geliştirdi. Kitaplık basit bir program aslında. Kitaplarınızın listelendiği bir ana sayfa, kitap satın alabileceğiniz bir bölüm ve satın aldığınız kitapları okuyabileceğiniz bir bölüm bulunuyor bu programda. Sayfaları sağa-sola kaydırarak çevirebilir, ayraçlar ekleyebilir, içindekiler tablosundan istediğiniz bölüme gidebilir, metni büyütüp küçültebilirsiniz. Diğer e-kitap okuyucu yazılımlarla karşılaştırıldığında çok fazla özelliği olmayabilir, yine de temel gereksinimleri karşılıyor.

İdefix Kitaplık: Android için e-kitap / e-book okuyucu
Kitaplık programında ilk satın aldığım kitabı açtığımda hoş bir süprizle karşılaştım doğrusu. Aylar öncesinde ilk satın aldığım e-kitabı bilgisayarımda açtığımda içinden resimler, şekiller, vurgular (bold ve italik yazılar) çıkmamıştı. Yazar "şekilde görüldüğü gibi" dediği anda kitap işlevsiz hale geliyordu, çünkü şekil falan yoktu ortada. Bundan sonra da uzun süre e-kitap almadım İdefix'ten. Kitaplık programı ile aynı kitabı yeniden indirdiğimde şekilleri görmek beni sevindirdi, çünkü bu İdefix'in gelişme kaydettiğini gösteriyor. Hatta yeni bir güncelleme ile HTC Flyer'da karşılaştığım bir hatayı da düzeltmişler, yani artık bu programı gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim sizlere.

Kitaplık programını aşağıdaki linkleri takip ederek ya da Android Market'te aratarak indirebilirsiniz. İdefix ve e-kitaplarla ilgili bazı problemler ve yazmak istediğim birkaç şey daha var, onları da ilerleyen günlerde sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.

İlgili linkler
İdefix e-kitap sayfası
İdefix Kitaplık programı
Kitaplar ve e-kitaplar üzerine
Diğer Android programları

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Idefix in bu programını bilmiyordum. e-kitap okumayı pratikleştiriyor. Ben de reederII aldım 2 ay kadar önce, şimdiye kadar neden almamışım diye kızdım kendime. Normal kitaptan hiç farkı yok, özellikle sürekli hareket halinde olanlar için harika. Göz yormuyor, e-ink var, şarjı haftalarca gidiyor.

z dedi ki...

Yorumunuz için teşekkürler! E-kitap okuyucular ilgi çekici gerçekten. İdefix'in Android ve iOS kullanıcılarını düşünmüş olması da çok hoş. Şahsen e-kitap okuyucuların biraz daha gelişmelerini ve Türkiye fiyatlarının biraz daha düşmesini bekliyorum. Özellikle dokunmatik ekranlı, sytlus'lu olan Sony'ler son derece çekici gözüküyor :)

İlginizi çekebilir: