Cuma, Mayıs 24, 2013

Sony Xperia Sola ipuçları - 2

Daha önce Mobil Yazılar’da Sony Xperia Sola ipuçlarının birinci bölümünü de yayınlamıştım. Bu yazıda Xperia Sola kullanıcıları ile faydalı olabileceğini düşündüğüm diğer ipuçlarını paylaşmak istedim. 

Xperia telefonunuz açılmıyorsa

Telefonunuzu elinize alıp da güç düğmesine bastınız ve hiçbir tepki vermedi. Bir daha bastınız, yine ses seda yok. “Ama az önce çalışıyordu?” dediniz kendi kendinize. “Şarjı da vardı!” diye düşünürken soğuk terler belirmeye başladı alnınızda. “Acaba gitti mi bütün bilgilerim? Daha yeni yazdığım notlar? Doğum gününde çektiğim fotoğraflar?” Sizi anlıyorum! Paniğe kapılmayın. Eğer telefonunuzda başka ciddi bir problem yoksa, şu ipucu sizi rahatlatacaktır: Güç düğmesi ile sesi yükseltme düğmelerine aynı anda 5-10 saniye boyunca basılı tutun. Olmazsa biraz şarjda bekletip tekrar deneyebilirsiniz. Yine de olmuyorsa üzgünüm ama servise başvurmanız gerekebilir. Xperia Sola’yı kurtarmakla ilgili yazımı okumak için lütfen tıklayınız.



Xperia Sola’da yedekleme

Yukarıdaki terletici senaryoyu yaşadıysanız, size tavsiyem ilk işiniz telefonu yedeklemek olsun. Sony PC Companion'ı indirip yükleyin. Telefonunuzu USB kablosu ile bilgisayara bağlayın. PC Companion'un ana ekranında "Yedekleme" bölümü var. Buradaki "Başlat" düğmesine basın ve gelen adımları takip edin. En azından haftada bir yedekleme yapmanızı tavsiye ederim.

Fotoğraflarınızı nerede çektiğinizi unutmayın

Telefonların birden fazla özelliği içinde barındırması bazen sıkıntılara sebep olsa da bazen de faydalı sonuçlar doğurabiliyor. Örneğin telefonda hem kamera özelliği, hem de GPS özelliği olması fotoğraflara GPS koordinatları eklenebilmesine olanak tanıyor. Seyahate çıktığınızda çektiğiniz fotoğrafların tam olarak nerede, hangi noktada çekildiğini geotagging özelliği sayesinde fotoğrafların içine kaydedebilirsiniz. Bu özellik Xperia Sola’nın kamera ayarlarında “Coğrafi etiketler” adı altında geçiyor. Ancak bu özelliği seyahat dönüşü kapatmanızı tavsiye ederim. Günlük hayatınızda çektiğiniz her fotoğrafta coğrafi etiketlerin olması, özellikle de bu fotoğraflar sosyal medyada paylaşıldığında güvenlik açısından risk oluşturabilir. Bu konuda daha fazla bilgi için tıklayınız.



Xperia Sola’da çağrı engelleme

Sürekli arayan telespamcılardan bıktınız mı? Bunları telefon rehberinize “telespam” adı altında bir kayıtta toplayın. Daha sonra kayıt düzenleme ekranının en altındaki “Çağrıları doğrudan sesli mesaja gönder” seçeneğini işaretleyin. Güle güle telespamcılar. Sattığınız hiçbir şeyi almıyorduk zaten.

Kendi zil sesinizi oluşturun

Android işletim sistemli telefonunuzda kendi zil sesinizi oluşturmak isterseniz deneyebileceğiniz pek çok program var. Ben de birini yükledim: Ringtone Maker. Bu program ile telefonunuzda yüklü olan şarkıları kesip biçebilir, şarkıların en sevdiğiniz yerlerinden zil sesleri oluşturabilirsiniz.

Dosya göndermek için Bluetooth ile kim uğraşır?

Dosya paylaşımı önce kablolarla, ardından SD kartlarla, daha sonra Bluetooth ile yapıldı. Ama devir değişti. Bluetooth ile paylaşmaktan bile kolay yöntemler çıktı. Mobil internet öylesine yaygınlaştı ki e-posta göndermek ya da Box.net gibi bir çevrimiçi dosya depolama hizmetini kullanmak çok daha kolay. Box.net’ten bahsettiğim yazıyı okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Xperia Sola için ücretsiz programlar

Angry Birds, Temple Run gibi oyunlardan Evernote ve Colornote gibi not tutma programlarına, ES File Explorer’dan Pulse Reader’a, Anroid için pek çok ücretsiz yazılım mevcut. Bunlardan bazılarını şu yazımda sıralamıştım: Android için birkaç program (Tamamı ücretsiz!)


Xperia Sola ipuçları daha bitmedi! Üçüncü bölümde görüşmek üzere.


Bu yazı ve bu sitede yayınlanan bütün diğer yazılar Mobil Yazılar tarafından yazılmıştır ve bütün hakları Mobil Yazılar'a aittir. Başka bir yerde yayınlanamaz.

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: