Cuma, Temmuz 05, 2013

iOS ve Android için OneNote: Gelişmiş not defteriniz

Microsoft’un OneNote programı ile henüz tanışmadıysanız, şimdi tam sırası. OneNote, Microsoft’un not tutma programı. Office paketinin bir parçası. Belki şu anda sizin bilgisayarınızda da yüklü ama hiç kullanmadınız. Doğrusu ben her gün kullanıyorum, zira çok kullanışlı özellikleri var.



OneNote’un en çok kullandığım özelliği, ekran kırpma (screenshot) özelliği. Web sitelerinde gördüğüm herhangi bir grafiği yakalamak için klavyedeki “Windows tuşu” ile “S” tuşuna aynı anda basıyorum. İstersem web sitelerindeki metinleri kopyala-yapıştır da yapabiliyorum OneNote’a. Hangi siteden aldığımı da kaydediyor OneNote.

OneNote’un güzel bir yanı da kaydettiğiniz resimler içerisindeki metinleri algılaması. Yani bir resmin içinde örneğin “Mobil Yazılar” diye bir yazı geçiyorsa, OneNote’un arama kutusuna bunu yazdığınızda o resmi size bulup çıkartıyor.



Elbette OneNote’un pek çok başka özellikleri de var. Ancak OneNote’un mobil versiyonları bugüne kadar hep sorunluydu. Şimdi yeni bir versiyon çıkarmışlar, iPhone, iPad, Android, WP üzerinde çalışabiliyor. Notların bilgisayarınızdaki haline eskisine göre daha sadık olduğunu iddia ediyorlar. Ayrıca notlarınızı SkyDrive ile senkronize etmenizi sağlıyor. Gerçi son gelişmelerden sonra ne kadar verinizi global şirketlerin güvenilmez server’larında saklamak istersiniz bilmem. Yine de, eğer kullanmak isterseniz, OneNote’un mobil programını bir Hotmail/Outlook/Live hesabı ile açabilir, daha sonra notlarınıza web üzerinden (SkyDrive’a giriş yaparak) herhangi bir yerden ulaşabilirsiniz.



Elbette eksikleri de yok değil. En azından PC versiyonundaki gibi kalemle serbest çizim özelliği eksik. Ancak belki de OneNote’u bilgisayarımda uzun süredir kullandığımdandır, bilmiyorum, içim ısındı bu mobil OneNote’a. Mobil Yazılar’ın tavsiyesi!

Mobil OneNote'u indirmek için:
Android: Google Play'de OneNote
iOS: iPad için OneNote
iOS: iPhone için OneNote

Bu yazı sizin için Mobil Yazılar tarafından yazıldı. Mobil Yazılar %100 orijinal içerik üreten bir blog. Bu yazıyı beğendiyseniz, aşağıdaki ya da sağdaki bağlantılardan birkaçına tıklayarak diğer yazılarıma da göz atmanızı rica ederim.

Bunlar da ilginizi çekebilir:
Android'den bilgisayarınızı kontrol etmek isterseniz: TeamViewer
Android için mobil veri tabanı programı: Memento
iPad Mini incelemesi

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: