Cumartesi, Ekim 25, 2014

Web sayfalarını ePub formatına çevirip Calibro'ya yüklemek

Herhangi bir internet sitesindeki uzun bir yazıyı bilgisayarınızın ya da tabletinizin göz yoran ekranı yerine e-kitap okuyucunuzun kağıt benzeri ekranından rahat rahat okumak ister misiniz? Kindle sahipleri Amazon'un "Send to Kindle" özelliğinden faydalanabiliyor. Peki ya diğer e-kitap okuyuculara sahip olanlar ne yapsın?



Calibro gibi ePub formatını destekleyen bir e-kitap okuyucunuz varsa, web sayfalarındaki yazıları kolaylıkla ePub formatına çevirmenizi sağlayan bir çözüm var: dotepub.com.

Nasıl yapacağız?
  • Dotepub.com sitesine girin.
  • Bookmarklet kutucuğundan dilediğiniz ayarları yapın. Format olarak ePub'ı seçin, alttaki ayarlardan da sadece "Ask at conversion time" seçili olsun. Bu seçeneği seçerseniz çeviri esnasında sitedeki resimleri almak isteyip istemediğinizi soruyor. Kimi zaman resimler makalenin önemli bir parçası olabildiği, ama kimi zaman da gereksiz olabildiği için buna çeviri esnasında karar vermek daha mantıklı.
  • Şimdi sayfanın en üstündeki dotepub logosunu tutup tarayıcınızın yer imleri araç çubuğuna sürükleyin. Araç çubuğunda ".epub" yazılı yeni bir yer imi oluşacak.
  • Artık herhangi bir sayfadayken bu kısayola tıklarsanız "Conversion in progress" yazacak ve size resimleri de isteyip istemediğinizi soracak. Seçiminizi yaptıktan sonra ePub dosyası bilgisayarınıza indirilecek.
  • Oluşturulan dosyayı Calibro'nuza ya da diğer e-kitap okuyucu cihazınıza aktarmak için tek yapmanız gereken cihazın kablosunu takıp dosyayı cihaza kopyalamak.

İlgili linkler
Calibro Basic incelemesi
Calibro Basic ipuçları
Calibro Touch Lux incelemesi
E-kitaplarla ilgili yazdığım her şey

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: