Cuma, Temmuz 20, 2007

Web'den seçmeler

Bataryasız laptop? Samsung yeni bir laptop geliştirmiş: Samsung G25. İşin ilginç tarafı cihazın bu pili yok. Kullanıcıların çoğunun laptopları fişe takılı olarak kullandığını göz önünde bulundurarak böyle bir ürün geliştirmişler. Pil yerine cihazı gerçek bir "desktop replacement" haline özellikler eklemişler: Numerik tuş takımlı full klavye, 19" ekran, 320 GB HDD, 7 USB portu gibi. Haberi öğrendiğim MobileRead forumlarında herkes bu konsepte sıcak bakıyor. Peki siz ne düşünüyorsunuz? Siz de diz üstü bilgisayarınızı sürekli fişte kullananlardan mısınız?

Nokia N800 için Firefox? UMPC Portal'ın haberine göre Mozilla motoru N800'e adapte ediliyormuş. Henüz beta aşamasındaymış ve sorunları varmış ama full AJAX desteği olduğunu ve Google Documents'in bile çalıştığını söylüyorlar. İşte bu önemli bir gelişme! Daha fazla bilgi Mozilla based browser for MAEMO ve Internet Tablet Talk adreslerinde.

iPhone'a gerçek yazılım desteği. iPhone'un web programları var, biliyorsunuz. Bir PDA'ya yüklendiği gibi program yüklenemiyor. Bu çoğumuz için bir sınırlama, ama bazıları bunu bir meydan okuma olarak görmüş ve uzun uğraşlar sonunda bir "merhaba dünya" yazılımı geliştirmeyi başarmışlar. Daha fazla bilgi Engadget'da.

Palm Treo iPhone'a karşı. PalmInfoCenter'ın makalesinde Treo 6 puan alırken, iPhone 5 puan alıyor. HTC Touch - iPhone karşılaştırmasından da Touch birinci çıkmıştı. Özetle: Kim hangi tarafı tutuyorsa onu bir puan üstün çıkartıyor.

İncelemeler. MobileTechReview'den ilginizi çekebilecek incelemeler: Nokia N95 incelemesi - E-ten Glofiish X500+ incelemesi - HTC Touch incelemesi - iPhone incelemesi. Bir de GearDiary'den HTC Mogul incelemesi

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: