Pazartesi, Temmuz 23, 2007

Zuma (Pocket PC)



Zuma PopCap'in PC için çıkardığı ve onlarca taklidi çıkan başarılı bir oyun. PC'de Zuma çılgınlığı yetmediyse, Astraware tarafından hazırlanan Windows Mobile ve Palm OS sürümlerini deneyebilirsiniz.



Zuma aslında "aynı renkli topları yok etme" oyunu. Her bölümde toplar ipe dizilmişler gibi bir delikten çıkıp diğerine doğru ilerliyorlar. Tabi o diğer deliğe girmelerini engellememiz lazım, yoksa oyunu kaybediyoruz. Bizim yönettiğimiz karakter ise ekranın ortasında. Karakterimizin elinde her seferinde farklı renkte bir top oluyor. Bu topu aynı renkteki toplara atarak yok olmalarını sağlıyoruz. Yanlış yaptıkça dizinin daha fazla uzamasına sebep oluyoruz, bu da ölüme doğru daha hızlı ilerlememize sebep oluyor.

Basit gibi görünüyor ama zamanla çok zevkli bir hal alabiliyor oyun. Statejiler geliştirmeye başlıyorsunuz. Topları doğru yerlere dizerek bir atışta ard arda birçok topu götürmeye, combo yapmaya çalışıyorsunuz. Tabi arada çıkan bonus objeleri de oyunu daha renkli hale getiriyor.

Ben PC'de bir Zuma klonu olan Luxor'u oyunun orjinalinden daha çok beğenmiştim. Luxor henüz PDA ortamına aktarılmadı, ama Astraware bunun üzerinde çalışıyormuş. Luxor bir PDA oyunu olarak PC'deki keyfi verecek mi, henüz bilemiyorum, ama o siz de bu tip oyunları seviyorsanız o zamana kadar Zuma size yetecektir.

Son olarak Zuma PPC versiyonunda sevmediğim bir şeyden bahsedeyim. Zuma'nın PPC versiyonu bence Snails kadar kaliteli değil. Yabancılar bu farkı oyunun "polished" olma düzeyi olarak adlandırıyorlar. Türkçesi de "cilalı" oluyor. Bu "cila" küçük detaylara verilen önem ile oluşuyor. Mesela Snails'de bütün diyalog pencereleri oyunun özel pencereleriydi. Zuma'da ise standart diyalog pencereleri kullanılmış ki bu bence çirkin duruyor. Daha da önemlisi oyunun tam ekran çalışmaması. Astraware'den biraz daha uğraşarak Zuma'nın PC'deki şanına daha fazla yakışan bir oyun ortaya çıkarmalarını beklerdim.



Zuma'yı indir
Zuma resmi sayfası
Diğer Pocket PC oyunları

Bu yazı için anahtar kelimeler: PDA Zuma, Pocket PC oyunları, Zuma Windows Mobile, Mobil oyunlar, Asus P525 oyunları, Pocket PC games

Yazının devamı >>

1 yorum:

İzlediks dedi ki...

Teşekkürler..
Pc Keyfi

İlginizi çekebilir: