Cumartesi, Şubat 25, 2012

Xenon Flash ne demek?

Xenon Flash nedir, ne işe yarar? (Zenon flaş şeklinde okunur) Cep telefonlarında iki tip flaş bulunur, LED flaş ve Xenon flaş. LED flaşlar aslında fotoğraf makinelerinde kullanılan eski anlamıyla flaş sayılmazlar, çünkü adı üstünde LED ışıklardan ibarettirler. Xenon Flash’lar ise gerçek flaşlar gibidir, bir anda kuvvetli bir ışık patlatıp sönerler. Xenon Flash’lar genellikle LED flaşlardan daha iyi sonuçlar verir. Özellikle ışıklandırması zayıf yerlerde çekilecek fotoğraflar için Xenon flaşlı bir telefon tercih edilebilir. Böylece hareket eden objeler bulanıklaşma olmaksızın yakalanabilir.

Xenon Flash nedir?

Xenon flaşın iki olumsuz yanı var, doğrusu bunların çok da önemli olduğunu düşünmüyorum ama yine de belirtelim. Xenon flaş normal LED flaşlar gibi sürekli açık kalamadığı için (yani gerçek bir flaş olduğu için) telefonu fener gibi kullanmak mümkün değil. Bir de, yine aynı sebepten dolayı video çekimi sırasında aydınlatma sağlamak mümkün olamıyor.



Hangisini seçmeli? Xenon Flash özelliği bulunan çok fazla telefon bulunmuyor. Genellikle mümkün olan en yüksek kalitede fotoğrafları çekmek isteyen kişilere hitap eden telefonlarda bulunuyor bu özellik. Eğer karanlık ortamlarda bile en iyi fotoğrafı çekmek gibi bir derdiniz yoksa, Xenon Flash'lı bir telefon almanıza çok da gerek yok. Satın almak istediğiniz telefonun kamerasının ortalamanın altında olmamasına dikkat etmeniz yeterli olacaktır.

Nokia 808 PureView ve Sony Ericsson Satio gibi kimi telefonlarda hem Xenon Flash, hem de LED flaş bulunabileceğini de hatırlatalım.

LED flaş ile Xenon Flash farkı nedir?

Xenon Flash’lı telefonlara örnek olarak Nokia 808 PureView, Nokia N8, Sony Ericsson K850i Cyber-shot, Sony Ericsson C905 Cyber-shot, Samsung M8910 Pixon12 ve Sony Ericsson Satio verilebilir.

İlgili linkler:
LED Flash nedir?
Xenon Flash – LED flaş örnek fotoğraflar
Autofocus nedir?
En iyi fotoğraf çeken telefonlar nasıl seçilir?

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: