Perşembe, Mayıs 16, 2013

Sony Xperia Sola ipuçları - 1

Sony Xperia Sola her gün kullandığım bir telefon. Daha önce Mobil Yazılar’da incelemesini de yapmıştım. Bu yazıda Xperia Sola kullanıcıları ile bazı ipuçlarını paylaşmak istedim. Çoğu ipucu Xperia S için de geçerli.



Sola’nın ekranı parmağınızı algılamıyorsa

Xperia Sola’nın Mobil Yazılar’da “yaklaştırmatik” diye adlandırdığım bir ekranı var. Parmağınızı daha ekrana değmeden algılayabiliyor. Ama bazen de hiç algılamıyor. Aslında ekran arızalı değil, ekranın dokunmatiği normalden farklı çalışıyor. Bir parmağınızla telefonun arka kapağına dokunarak aynı anda diğer bir parmağınızla ekrana dokunursanız ekranın parmağınızı sorunsuzca algıladığını göreceksiniz. Bu konuya Xperia Sola incelemesinde değinmiştim.

Sola için yedek batarya

Xperia Sola, Xperia S ve daha pek çok güncel telefon ile aynı sorunu paylaşıyor: Şarjı ortalama bir günde bitiyor ama bataryası değişmiyor. Eski güzel günlerdeki gibi yedek bir batarya alıp şarjınız bittiğinde yola devam edemiyorsunuz. Yine de, çaresiz değilsiniz. Sıradan bir yedek bataryaya göre daha fazla yer kaplasa da, mobil bataryalar imdada koşuyor. Telefonun pili bitince MicroUSB girişinden Sony CycleEnergy’ye bağlayıp konuşmaya devam edebilirsiniz. Özellikle de seyahate çıkanlar için hayat kurtarıcı olabilir. Sony CycleEnergy ile ilgili detayları buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.



Sola’nın zil sesi az çıkıyorsa

Telefonunuzun zil sesini duymadığınız için çağrıları kaçırıyor musunuz? Elbette öncelikle zil sesini gürültülü bir şeyle değiştirmenizi öneririm, ama daha da basit bir önerim var: Telefonu ters çevirin. Hoparlörü telefonun arka tarafında olan Xperia Sola gibi telefonların ortak problemi, özellikle de yumuşak yüzeylere konulduğunda hoparlörün kapanması ve ses seviyesinin düşmesi. Telefonu ekranı alta gelecek şekilde tutmayı alışkanlık haline getirmek lazım sanırım. Daha önce şurada bahsetmiştim: Telefonunuzun zil sesi az çıkıyorsa...

Sola için bileklik

Telefonlarda aradığım özelliklerden biri de bileklik takmak için bir yerinin olması. Xperia Sola’da da böyle bir imkan var. Kutudan çıkmıyor ama aksesuar satan bir yerden rahatlıkla bulunabilir. Kompakt fotoğraf makineleri ya da diğer marka telefonlar için bile üretilmiş olsalar fark etmez, yeter ki sağlam olsunlar ve bileğinizden geçsinler. Özellikle toplu taşıma araçlarını kullananlara denemelerini tavsiye ederim. Bir süre sonra sizin için de vazgeçilmez olabilir.

Kısa bir süre sessizlik

Eğer benim gibi toplantılardan sonra telefonu sessizde unutup çağrıları kaçırıyorsanız, mutlaka yüklemeniz gereken bir yazılım var: Silent Mode Timer. Bu yazılım sayesinde telefon belirli bir süre sessiz profilde kalıp ardından normal profile geçebiliyor. Örneğin toplantını 30 dk sürecekse, 35 dakikaya ayarlayıp toplantı sonrasında çağrıları kaçırmaktan kurtulabilirsiniz. Silent Mode Timer’dan buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz yazımda bashetmiştim.

Sola ile hızlı foto çekimi

Yeni Xperia serisi telefonların sevdiğim yönlerinden biri de telefon kapalı olsa bile anı yakalamanızı sağlayan hızlı çekim özelliği. Xperia S ve Xperia Sola’da deklanşör düğmesine basılı tutarsanız kilit ekranına hiç uğramadan fotoğraf çekebiliyorsunuz. Yani sokakta gördüğünüz o kedinin komik anlarını fotoğraflamak için telefonu açma düğmesine basıp, kilit ekranını aşıp, kamera ikonuna basıp ardından deklanşöre basmanız gerekmiyor.

Devamı var: İpuçlarının ikinci bölümünü okumak için buraya tıklayınız.

İlgili linkler:
Xperia Sola incelemesi
Xperia S incelemesi

Bunlar da ilginizi çekebilir:




Bu yazı ve bu sitede yayınlanan bütün diğer yazılar Mobil Yazılar tarafından yazılmıştır ve bütün hakları Mobil Yazılar'a aittir. Başka bir yerde yayınlanamaz.

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: