Pazartesi, Kasım 06, 2006

VGA kamera ne demek?

"VGA Kamera" nedir? VGA kamera 640x480 çözünürlükte kameradır. Tam olarak 0.3 megapixel'e denk gelir. Bu çözünürlük fotoğraf çekimleri için yetersiz gelir.

VGA kameralar eskiden telefonların ve cep bilgisayarlarının ana fotoğraf çekim kameraları olarak kullanılıyordu. Artık çoğunlukla iki adet kamerası bulunan telefonlarda da kullanılıyor, bu tip telefonlarda normal kamera fotoğraf çekimleri için, ön yüzdeki VGA kamera ise 3G video-konferans uygulamaları ve PhotoBooth, SnapBooth gibi eğlence amaçlı programlar için kullanılmakta.

Kameralarla ilgili bir diğer yazım: AutoFocus ne demek?



Yeni telefon ve tabletlerde daha yüksek çözünürlükte ön kamera kullanılıyor. Örneğin yukarıda fotoğrafını gördüğünüz LG G Pad 7 tabletin ön kamerası VGA (640x480) çözünürlükten daha fazla, 1.3 megapiksel çözünürlüğe sahip. Aslında bu çözünürlük de günümüzün "selfie" (özçekim) sevdalıları için düşük gelebilir, ancak VGA ön kamera seçeneğinden çok daha iyi olduğu tartışılmaz.

Sonuç olarak, eğer telefonunuz ya da tabletinizle video görüşmeler yapacaksanız ya da selfie/özçekim yapacaksanız, "VGA kamera" size yetersiz gelecektir. Daha kaliteli kamerası olan cihazlara bakmanızda fayda olacaktır.

Ayrıca, telefonlar ile fotoğraf çekme konusunda şunları yazdım, ilginizi çekebilir:
Mobil Yazılar'dan şimdilik bu kadar.

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: